Çalışma Saatleri

Hafta içi: 08:00 - 17:00

Cumartesi - Pazar: Kapalı

BİZ KİMİZ?Kıbrıs'ta Avukat ve Danışmanlık Hizmetleri

sertbay lawSertbay Hukuk Bürosu, uzun yıllara dayanan tecrübesi ile uluslararası alanda faaliyet gösteren ve aynı zamanda genç ve dinamik kadroya sahip bir hukuk bürosudur. Müvekkillerine hukukun birçok alanında danışmanlık ve dava takibi hizmetleri vermektedir. Hukuk büromuz, dünyanın en saygın fakültelerinden İngiltere'de mezun olarak akademik başarı göstermiş profesyonel avukatlardan oluşmaktadır.

Sertbay Hukuk Bürosu olarak sürekli genişleyen müşteri portfoyümüzden gelen artan talebe cevap verebilmek amacıyla Kuzey Kıbrıs'ın her yerinde hukuki temsilcilik hizmeti vermekteyiz. Şu anda Sertbay Hukuk Bürosu olarak Güney Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'de 3 avukat & hukuk danışmanı, 2 destek personeli ve çok sayıda hukuk ortağından oluşan bir ekiple faaliyet göstermekteyiz.

Tüm hukuk danışmanlarımız hem Türkçe hem de İngilizce bilmektedir. Ayrıca kıdemli kurucu üyemiz Burcu Sertbay, Modern Yunanca'yı iyi derecede bilmektedir. Büromuzda Rusça, Almanca, Fransızca ve Arapça gibi diğer diller de deneyimli tercümanlar aracılığıyla konuşulmaktadır.

Sertbay Hukuk Bürosu olarak tek misyonumuz, müvekkillerimizle gerçek anlamda ilgilenmek, hedeflerini anlamak ve sonuç/başarı odaklı avukatlardan oluşan ekibimizle beklentilerini karşılamak veya aşmak olacaktır.


Uzman Kadro

Uluslararası akademik başarıya sahip alanında deneyimli avukatlarla hızlı ve başarılı çözümlere ulaşıyoruz.

Çözüm Odaklı Yaklaşım

Önceliğimiz müvekkillerimizin haklarını korumak ve hızlı şekilde çözümünü sağlamaktır. 

Hızlı ve Etkili Çözümler

Müvekkillerimizin sadece doğru çözümlere ulaşması değil, aynı zamanda haklarını hızlı bir şekilde elde etmesini sağlıyoruz.

İlgi ve Takip

Avukatlarımıza hızlı ve kolay ulaşılabilirlik, geri dönüş ve iyi takip faaliyetlerimizi başarıyla yürütmekteyiz.

Vasiyetnameler

vasiyetnamelerKuzey Kıbrıs’ta bir tatil evi, araba, para veya başka bir mülkünüz varsa, mülkünüzün sizden sonra isteklerinize göre dağıtılmasını sağlamak ve sevdiklerinize oluşabilecek önlenebilir zorluklardan kaçınmak için Kuzey Kıbrıs’ta geçerli bir vasiyetname yapmayı düşünebilirsiniz. Yabancı bir ülkede halihazırda yapılmış bir vasiyetiniz varsa, bu vasiyet Kuzey Kıbrıs’taki mal varlıklarınızı kapsamayabilir veya yasaların farklı olması nedeniyle geçerli olmayabilir.

Bir ev veya başka bir mülk satın aldığınızda, evlendiğinizde, boşandığınızda, çocuğunuz olduğunda veya çekirdek ailenizin bir üyesini kaybettiğinizde, mirasçılarınızın mülkünüz üzerindeki hakları değişebilir.

Kuzey Kıbrıs’ın miras yasalarına göre, eşiniz ve çocuklarınızın mülkünüz üzerinde saklı payları mevcut olabilir. Bu durum söz konusu hakları korunan varislere mülkünüzün korunan yüzdesinden daha azını vasiyet ile bırakamayabileceğiniz anlamına gelir.

Mirasçılarınızın mülkünüz üzerinde korunan haklara sahip olup olmadığı uyruğunuza ve atalarınızın statülerine göre değişebilir.

Halihazırda bir vasiyetiniz varsa, yeni bir vasiyetname yapmak veya mevcut vasiyetinizi isteklerinizi doğru şekilde yansıtacak şekilde değiştirmek ve güncellemek önemli olabilir.

Değişen koşullarınızı değerlendirmenize ve vasiyetinizi değiştirmenize ya da isteklerinizi daha iyi yansıtacak yeni bir vasiyetname hazırlamanıza yardımcı olabiliriz.

Birisi vefat ettiği zaman, kaybın getirdiği zorluklar yanı sıra, vefat edenin mülklerinin mirasçılarına dağıtılması ve aktarılmasında da bazı zorluklar yaşanabilir. Bu durum istenmeyen bazı anlaşmazlıkların oluşmasına veya bazı durumlarda aile üyelerinin bu nedenle aralarının açılmasına da neden olabilir.

Miras planınızı zamanında yapmak, mirasçılarınızın bu zorluklardan kaçınmasına yardımcı olacaktır.

Mülklerinizin ve eşyalarınızın sevdiklerinize tercih ettiğiniz şekilde kalmasını istiyorsanız, sizin istediğiniz şekilde bir miras planı tasarlamanıza yardımcı olabiliriz. Geçerli bir vasiyet yoksa, mülkleriniz ve eşyalarınız ilgili tarihlerdeki geçerli yasal mevzuata göre göre dağıtılacaktır.

Vasiyetnameler ve Veraset Yasası’na (Fasıl 195) ve sair diğer ilgili yasal mevzuata uygun bir şekilde hazırlanmaktadır. Vasiyetnameler, talep üzerine, Türkçe’ye ilaveten İngilizce dilinde de hazırlanmaktadır. Vasiyetname, hazırlandıktan sonra, ilgili Kaza Mahkemesi Mukayyitliği’ne mühürlenmesi ve açılana değin muhafaza edilmesi için teslim edilip kaydı yapılmaktadır.

Terekeler

terekeler

Her zaman herkesi ve her aileyi ilgilendiren Miras Hukuku, insanların ölümlerinden sonra malları üzerinde yapmak istedikleri ölüme bağlı tasarrufları ve ölümleri halinde, gaipliğine karar verilmesinden sonra veya ölüm karinesinin varlığı halinde mirasa konu mallarının (tereke) yasal mirasçılar ve diğer mirasçılar arasında ne şekilde paylaştırılacağını, borçlarının nasıl ve hangi sırayla ödeneceğini inceleyen Miras Hukuku, Medeni Hukukun bir alt dalıdır.

Her bir gerçek kişinin ölümü veya gaipliğinin ardından murisin (miras bırakanın) malvarlığının ne şekilde, hangi oranlarda ve kimlere paylaştırılacağı, mirasın yasal, adil ve hakkaniyetli miras paylarına göre dağılımı ve özellikle vasiyetnameler ile kendi isteği ve iradesi ile mirasçılara düşecek payların oranını ve paylarını değiştirmesi ve etkilemesi ile geçmişten günümüze, etki eden değişkenlerin de çokluğu sebebiyle insanlar ve aile bireyleri arasında çeşitli sorulara, sorunlara ve husumetlere sebebiyet vermektedir. Bu sonuçlara bir de miras hukuku alanında davaların oldukça çeşitli ve karmaşık olduğu düşünülürse, miras hukuku kendi başına insan yaşamını her yönü ile doğrudan etkileyen önemli bir hukuk dalı haline gelmiştir. Dolayısıyla bu yönleriyle ve davalarıyla Miras Hukuku, uzmanlık gerektiren bir hukuk disiplinidir.

Miras Hukukunda uzman veya miras davalarında uzman bir avukattan veya hukuk bürosundan hizmet alınmadığı takdirde hak kayıplarının yaşanabileceği ve mahrumiyetler yaşanabileceği kuvvetle muhtemeldir. Onun için Miras davalarında uzman bir avukattan veya hukuk bürosundan destek alınması oldukça önemli ve mirasçı yararınadır. Çünkü konusunda uzman ve deneyimli bir miras avukatı, mirasçının miras davası sürecinde mirasçıya hukuki anlamda destek sağlayacağı gibi, miras paylaşımında olası yaşanacak hak kayıplarının ve mahrumiyetlerinin önüne de geçecektir.

Firmamızın tereke işlemleri arasında yaptığı işlemler şunlardır:

  • Vefat etmiş kişiye ait bir vasiyetnamenin bulunup bulunmadığına ilişkin araştırma yapılması

  • Vefat etmiş kişinin taşınır ve taşınmaz mallarının ortaya çıkarılması, kaza tapu dairelerinde, bankalarda, araç kayıt dairesinde ve sair devlet dairelerinde araştırma yapılması

  • Vefat etmiş kişinin mirasçılarının mal paylaşımına dahil edilmesi ve gerekli belgelerin toplanması

  • Vasiyetnameli veya vasiyetnamesiz olarak tereke istidası hazırlanması ve tereke kurulumu için mahkemeye başvuru yapılması

  • Tereke idare memuru atanması veya değiştirilmesi

  • Veraset vergisi için Vergi Dairesi’ne başvuruların yapılması

  • Mirasçılar ve varisler arasında Mal Paylaşımı ve Taksimat Listesi hazırlanması

  • Tapu Dairesi’nde intikal dosyası açılması

  • Taşınır malların devir işlemleri

  • Banka hesaplarının kontrolü ve idaresinin sağlanması

Tazminat Davaları

tazminat davalariBir kimsenin tazminat sorumluluğu doğması için elbette her şeyden önce o kimsenin tazminata sebebiyet veren eyleminden sorumlu olması gerekir. Sorumluluk “Uyulması gereken bir kurala aykırı davranışın hesabını verme, sonucuna katlanma” olarak tanımlanacağı gibi, “Uyulması gereken bir yargıya, bir kural ya da yetkili üstün verdiği buyruğa uyulmaması üzerine suçlu düşme durumu” olarak da tanımlanabilir. Tazminat Hukuku ise; Hukuk düzeninin meşru kabul etmediği hallerde meydana gelen maddi ve manevi zararlara karşın zarar gören kişinin haklarının korunmasını ve tazminata ilişkin hususların düzenlenmesini konu alan hukuk dalıdır. Tazminata hukuku sayesinde, hukuka aykırı eylemlerde bulunmak suretiyle kişilerin zarar görmesine mani olunması, zarar meydana geldiğinde zararın tazmin edilerek mağdurun hukuk nezdinde korunması sağlanır.

Sorumluluk kavramının temelinde tazmin yükümlülüğü bulunmaktadır. Kişinin şahsına veya malına bir üçüncü kişi tarafından ya da onun sorumluluğu içerisinde bulunan bir kişi ya da başka bir şey tarafından zarar verilmiş olması durumunda zarar verenin meydana gelen zararı tazmin yükümlülüğü ortaya çıkmaktadır.

Tazminat davaları oluşan zarara ve talep türlerine göre oldukça değişiklik gösterdiğinden, tazminat hukuku çok geniş kapsamlıdır. Tazminat sebeplerinden tutun da istenilebilecek tazminat türlerinde bile birçok farklılık ve çeşit bulunduğu gibi bir çok hukuk dalına göre de tazminat talep edilebilmektedir. Diğer Yandan uğranılan gerçek zararın tespiti ve ödenecek tazminatların hesaplanması da farklı uzmanlıklar gerektirmektedir. Bu açıdan zararlandırıcı bir olay ile karşılaşan kişilerin zaman kaybetmeksizin tazminat davaların hukuka uygun bir şekilde açılması, takibi ve zarara karşı oluşan tazminatın en uygun şekilde talep edilmesi, hak kaybına uğramama ya da aleyhe olabilecek bir durumla karşı karşıya kalmamak için Tazminat Hukuku alanında uzman bir tazminat Hukuku Avukatından yardım alınmasını Sertbay Hukuk Bürosu olarak tavsiye ederiz.

Tazminat Hukuku alanında vermiş olduğumuz hizmetler şunlardır:

  • Ölümlü veya Yaramalı Trafik Kazalarından Kaynaklanan Maddi veya Manevi Tazminat Davaları

  • Trafik Kazası Nedeniyle Sakatlık Tazminatının En Kısa Sürede Maksimum Düzeyde Alınması İçin Sorumlu Sigorta Şirketi Ve Kişilere Karşı Açılacak Olan Davalarda; Trafik Kazası Nedeniyle Destekten Yoksun Kalma Tazminatı Alabilmesi İçin Müteveffa Yakınlarına Sorumlu Sigorta Şirketi Ve Kişilere Karşı Açılacak Olan Davalarda; Trafik Kazası Nedeniyle Sakatlık Tazminatı (Geçici Ve Sürekli İş Görmezlik) Tazminatı Yanında Maluliyet Oranında Ve Maluliyet Durumuna Göre Sorumlu Sigorta Şirketine Karşı Bakım Masrafı Ve Gideri İçin Açılacak Olan Davalarda; Trafik Kazasının Tespit Eden Resmi Görevlilerce Tutulan “Kaza Tespit Tutanağı” Na Karşı İtiraz Ve Tespit Davalarının Açılması

  • Kasko Sigortası İle İlgili Rücuan Tazminat Davaları Ve Sigortalının Kendi Kasko Sigortasına Karşı Açtığı Tazminat Davaları İle Trafik Sigortası Ve Trafik Sigortası İle İlgili Rücuan,

  • Hayat Sigortasından, Karayolları Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortasından, Kara Taşıtları Sigortasından (Kasko), Can Ve Mal Sigortası İle Mesleki Sorumluluk Sigortalarından Doğan Alacak Ve Tazminat Davaları,

  • Ürün Zararı İstemlerine İlişkin Tazminat Davaları,

  • Destekten Yoksun Kalma Tazminat Davaları,

  • Daimi (Sürekli) İş Gücü Kaybı (Sakatlık- Maluliyet) Davaları Geçici İş Gücü Kaybı Zararları Gidermeye Yönelik Tazminat Davaları,

  • Tedavi Giderleri, Defin Cenaze Giderleri Zararlarını Gidermeye Yönelik Açılan Tazminat Davalarında Tazminat Davalar,

  • Eşyaya Verilen Zararlar İle Binaya Verilen Ve Binadan Kaynaklanan Zararları Gidermeye Yönelik Tazminat Davaları,

  • Hastane, Doktora Ve Diğer Sağlık Çalışanlara Karşı Açılan Veya Açılmış Olan Tazminat Davaları,

  • Trafik Kazası Neticesinde Araçta Hasar Ve Değer Kaybının Oluşması İle Araç Mahrumiyetinden Kaynaklanan Tazminat Davaları,

  • Trafik Kazası Nedeniyle; Destekten Yoksun Kalma Tazminatı, Cenaze Masrafları, Tedavi Masrafları, Geçici İş Göremezlik Tazminatı, İş Gücü Kaybı Tazminatı, Araç Maddi Hasar Tamirat Bedeli, Araç Değer Kaybı Tazminatı, Araç Hurda Bedeli Ve Araç Pert Bedeli Gibi Tazminat Talepli Davalar İle Trafik Kazası Neticesinde Maddi Zarara Uğrayan Kişi, Bu Zararını, Kusurlu Tarafın Sigortacısı Olarak Güvence Hesabına Dava Açmak Yolu İle Tahsil İstemli Davaları,

  • Taksirle Veya Kasten Yaralama Ve Taksirle Veya Kasten Adam Öldürme Eylemlerinden Kaynaklı Maddi Ve Manevi Tazminat Davaları,

  • Kişilik Haklarının Zedelenmesinden Kaynaklanan Tazminat Davaları İle Hakaret, İftira Ve Hakaret, İftira, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Gibi Kişilik Haklarına Saldırılardan Kaynaklanan Tazminat Davalarında, Sosyal Medya Yoluyla Veya Basın Yoluyla Kişilik Haklarına Saldırı Gerçekleşmesi Halinde Açılacak Tazminat Davaları,

  • Haksız Fiilden Kaynaklı Taşınır/Taşınmaz Mala Gelen Zararlardan Doğan Tazminat Davaları,

  • İş Kazasından Veya Meslek Hastalığından Kaynaklanan Maddi-Manevi Tazminat Davalarında; İş Kazaları Nedeniyle İşveren Ve Sgk’na Karşı Sürekli Ve Geçici İş Görmezlik Tazminatı İle Destekten Yoksun Kalma Tazminatı İstemli Tazminat Davaları,

  • Haksız Fiillerden Kaynaklanan Maddi Ve Manevi Tazminat Davaları,

  • Sözleşmelerden Kaynaklanan Alacak Ve Tazminat Davaları,

  • Sağlık Alanında Özellikle Doktorun Yanlış Tanı Koyması Ve Gerek Kanunlar Gerek Meslek Etik Ve Kurallarına Göre Görevini Gereği Gibi Yerine Getirmemesi, Mesleki Hata Ve İhmalleri Ve Bu Tür Davranışlarından Ve Sağlık Personelinin İhmali Veya Kasti Eylemleri İle Zararın Doğması Halinde Gündeme Gelen Malpraktis Davaları (Hatalı Doktor Uygulamalarından Kaynaklanan Tazminat Davası) Alanında (Yaralanma, Organ Veya Duyu Kaybı, Engellilik Oluşması, Fiziksel Görünümde Değişiklik, Ölüm Nedeniyle) Sağlık Kurum Ve Kuruluşlarına Ve Hekim Ve Sağlık Çalışanlarına Karşı Açılmış Veya Açılacak Tazminat Davaları,

  • Boşanma Davası İle Birlikte Açılan Maddi Ve Manevi Tazminat Davaları,

  • Haksız Tutuklama Ve Haksız Tutuklamalardan Kaynaklanan Tazminat Davaları İle Koruma Tedbirlerinin Hukuka Aykırı Veya Ölçüsüz Yerine Getirilmesi Nedeniyle Açılacak Tazminat Davaları,

  • Devlet Tüzel Kişiliği, Kamu İdareleri Ve Belediye Tüzel Kişiliklerine Karşı Açılan Tazminat Davaları (Tam Yargı Davaları) İle Kamu Görevlisinin Hukuka Aykırı Eyleminden Dolayı Zarar Görenin Devlet Veya Sorumlu Kamu İdaresine Karşı Açtığı Tazminat Davaları İle İdari İşlem Ve Eylemden Kaynaklanan Zarar Nedeniyle İdareye Karşı Açılacak Tam Yargı Davaları Ve İdarenin Hizmet Kusurundan Kaynaklanan Maddi Ve Manevi Tazminat Davaları,

  • Haksız Rekabet Nedeniyle Maddi Ve Manevi Tazminat Davalarında, Marka Hakkına Tecavüz Nedeniyle Maddi Ve Manevi Tazminat Davalarında (Tescilli Ve Tescilsiz Marka Koruması), Patent Hakkına Tecavüz Nedeniyle Maddi Ve Manevi Tazminat Davaları,

  • Mobbing (Psikolojik Taciz) Gibi Uygulamalar Nedeniyle Açılacak Olan Tazminat Davaları,

  • Eser, İnşaat Ve Kat İrtifakı Sözleşmelerinden Kaynaklanan Tazminat Davaları

Taşınmaz Mal Hukuku

gayrimenkul hukukuGayrimenkul (Taşınmaz) Hukuku, gerçek veya tüzel kişilerin şahsi ya da ticari amaçla taşınmaz edinmesini, devrini, tescilini veya iptalini, bu taşınmazlarının niteliklerinin değiştirilmesini, taşınmazlar üzerine sınırlı ayni haklar kurulmasını ya da kiralanmasını içeren mevzuatın tamamıdır.

Ev, arsa, daire, apartman gibi taşınmazlar ve bu taşınmazlara ait tüm kurallar gayrimenkul hukuku kapsamında düzenlenmiştir. Gayrimenkul mülkiyetinin konusu, kazanılması, kaybı, emlak, gayrimenkul taşınmaz alım satımı ile kiralama, imar ve inşaat projelerinin kanuna uygun olup olmadığının denetlenmesi, yapılacak işlemlerde gerekli izin ve ruhsatların alınması, edinilmiş tapuların iptali veya tapuyu edinmek için açılan tapu tescil davası dahil, her türlü kira sözleşmelerinin düzenlenmesi, gayrimenkul mülkiyetinin konusunu arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfayı kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler gibi konuların yanı sıra, devir sözleşmeleri, kat karşılığı inşaat sözleşmeleri, rehin ve ipotek tesisi, tapu işlemleri ve ayni hak tesis işlemlerinin takibi gibi alanlarda hukuki konu ve işlemler gayrimenkul hukukunun konularından sadece bir kaçıdır.

Gayrimenkul sektörünün genişliği, gayrimenkul hukukunun ve davalarının karmaşık, çeşitli ve geniş kapsamlı olması, gayrimenkul konulu tüm dava, iş, işlem, sözleşme, yatırım, alım-satım, tescil ve bunlardan kaynaklı gayrimenkul davalarının titizlik ve bilgiyle yürütülmesini gerekli ve zorunlu kılar. Bu gereklilik ve zorunluluğa önem verilmezse, telafisi mümkün olmayan zararların ve hak kayıplarının muhtemel olması nedeniyle, gayrimenkul (taşınmaz) hukuku davaları alanında uzman ve deneyimli avukatlardan hukuki destek alınması, gayrimenkul davalarında başarılı avukatlık hizmeti almak isteyen kişiler için hayati öneme sahiptir.

Taşınmaz Mal Komisyonu

Taşınmaz Mal Komisyonu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Xenides-Arestis - Türkiye davasındaki kararlarına uygun olarak, Taşınmaz Mülkiyet Kanunu (sayı 67/2005) kapsamında kurulmuştur. Bu Komisyonun amacı, Kuzey Kıbrıs'ta terk edilmiş mülklerle ilgili taleplere karşı etkili bir iç hukuk yolu oluşturmaktı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Demopoulos ve Diğerleri - Türkiye davasının kabul edilebilirliğine ilişkin 1 Mart 2010 tarihli kararıyla 67/2005 sayılı Kanun'un etkili bir hukuk yolu sağladığına hükmetmiş ve başvuranların iç hukuk yollarının tüketilmediği yönündeki şikâyetlerini reddetmiştir.

Taşınmaz Mal Komisyonu, 67/2005 sayılı yasa hükümlerine göre iade, tazminat ve takas taleplerini inceliyor. Görüşleri, 1977-1979 Yüksek Düzeyli Anlaşmaların ortak unsurları olan iki bölgelilik ve iki toplumluluk ilkelerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler tarafından Kıbrıs Sorununun çözümüne yönelik hazırlanan planlara dayanmaktadır. Kıbrıs Türk Toplumunun haklarına halel getirmeksizin mülk sahiplerinin meşru taleplerini karşılamayı amaçlamaktadır.

15 Nisan 2013 tarihi itibariyle Komisyona 4795 başvuru yapılmıştır. Komisyon başvuru sahiplerine 108.183.423.- GBP tazminat ödemiştir. Ayrıca iki davada takas ve tazminat, bir davada iade, beş davada ise iade ve tazminat kararı verildi. Kıbrıs Sorunu çözüldükten sonra bir davada iade kararı vermiş, bir vakada da kısmi iade kararı vermiş.

Taşınmaz Mal Komisyonu, mülk iddialarına karşı adil, hızlı ve etkili bir çözüm olmayı amaçlamaktadır. Komisyon bu şekilde Kıbrıs Sorununun kapsamlı çözümüne katkıda bulunma iddiasındadır.

Sertbay Hukuk Bürosu'nda Neler Sunuyoruz?

Sertbay Hukuk Bürosu olarak, Taşınmaz Mal Komisyonuna başvurmak isteyen herkese kapsamlı ve eksiksiz bir temsil sunuyoruz. Firmamız sahip olduğu profesyonel ve verimli yaklaşımla gurur duymaktadır. Bu yüksek kalitedeki hizmetlerimizi başvuru sürecinin başından sonuna kadar sürdürüyoruz.

Büromuz, başarılı uygulamalar için hayati öneme sahip olan değerlemelerin yanı sıra, detaylı gayrimenkul analizi sağlayan çok etkili ve yardımsever ortaklara sahiptir.

Sertbay Hukuk Bürosu'na adım attığınız andan itibaren beklentilerinize inanılmaz önem veriyor ve bu nedenle en iyi hizmeti en rekabetçi fiyatlarla sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sertbay Hukuk'un profesyonellik, verimlilik ve müvekkil anlayışı açısından beklentilerinize ulaşacağına, hatta aşacağına sizi temin etmek isteriz.

Taşınmaz Mal Hukuku konusunda başlıca hizmetlerimiz şunlardır:

  • Kuzey Kıbrıs’ta taşınmaz mal satın almak isteyen müvekkillerimize hukuki danışmanlık

  • Kuzey Kıbrıs’ta ev sahibi olan ve taşınmaz malını satın almak isteyen müvekkillerimize hukuki danışmanlık

  • Gayrimenkul satış sözleşmelerinin detaylı olarak incelenmesi ve hazırlanması

  • Yabancı müvekkillerimizin KKTC’de mal alımı konusunda Fasıl 109 kapsamında gerekli olan taşınmaz mal alımı izinlerinin elde edilmesi için KKTC İçişleri Bakanlığı’na yapılacak olan başvuruların ve izin işlemlerinin takibi

  • Tapu ve Kadastro Dairesi’ne yapılacak olan satış sözleşmesi kayıt işlemleri ve kayıtların iptali işlemi

  • Taşınmaz mal alımı ve satımında uygulanan vergi mevzuatı ve ödenecek vergilerle ilgili danışmanlık

  • Tapu ve Kadastro Daireleri’nde yapılacak devir işlemlerinin takibi ve sonuçlandırılması

  • Kira sözleşmelerinin hazırlanması ve kira stopajının ödenmesi

Şirketler ve Ticaret Hukuku

sirketler hukukuŞirket; en genel tabirle, bir veya birden fazla gerçek veya tüzel kişinin maddi kazanç sağlamak amacıyla emek veya sermayelerini bir araya getirmesidir. Şirketler Hukuku ise, ticari şirketlerin kuruluşu, sermaye yapıları, türleri, ortakları, idare ve işletimi, temsili, sona ermeleri ve tasfiyeleri gibi konuları kapsayan bir hukuk dalıdır.

Ticaret Hukuku ise, gerçek, tüzel kişi ve şirketler yönünden ticari yaşamın bütünü düzenleyen; şirket kurulumu, ticari tüzel kişilik kazanılması, ticari ilişkilerin kurulması, sözleşmelerin yapılması, sürdürülmesi, sona erdirilmesine ilişkin kurallar bütününü belirleyen, doğabilecek uyuşmazlıkların çözümüne ilişkin hukuk kurallarının bütününü ifade eden çok geniş bir hukuk dalıdır. Her gerçek veya tüzel kişi, her ticari faaliyet ve ilişkilerinde ticaret hukukuna tabidir. Ticaret Hukuku aslında ticari yaşamın kendisidir. 

Ticari hayatı düzenleyen ve kontrol altında tutmaya çalışan ticaret hukuku, sağlıklı bir ticaret için can damarı niteliğindedir. Gelişen, globalleşen ve ticari sınırların kalktığı Dünyada ticaretin daha da genişlemesi neticesinde çok fazla sayıda yeni ticari faaliyet alanları ortaya çıkmıştır. Ticaretin çeşitliliği böylelikle arttığı gibi, ulaşımın, teknolojinin ve iletişimin baş döndürücü hızla ilerlemesi ticari faaliyet ve ilişkilerdeki süreçleri de farklılaştırmış ve ticari sözleşmeleri önemli hale getirmiştir.

Bütün dünyada ticari yaşamın temel özü aslında ticari sözleşmelerdir. Hem ülkemiz için hem de uluslararası alanda, ticaret hayatının sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi; anlaşmazlıkların önlenmesi, belirsizliklerin ve risklerin kaldırılması, kazancın elde edilmesi ve azami ölçüde güvenin sağlanması ticari sözleşmelere bağlıdır. Doğru yapılmayan bir sözleşme taraflarına, zarar, tazminat ve cezai şart gibi risklerin ve yaptırımların doğmasına sebebiyet vereceğinden ötürü birçok işletme ticari işlemlerinde kendi aleyhine olan sözleşme şartlarından ve hukuki boşluklardan dolayı zor durumda kalmakta, esaslı ve yıkıcı sonuçlarla karşılaşabilmektedirler. Bu nedenle, ticari iş yapan gerçek ve tüzel kişiler ile ticari şirketlerin ticari iş ve ilişkilerinde ticaret ve şirketler hukukunda uzman bir hukuk bürosundan “Önleyici ve Koruyucu Avukatlık” hizmetlerinden faydalanmalarını önemle vurgulamak isteriz.

Başlıca hizmetlerimiz şunlardır:

  • KKTC’de yerli ve yabancı sermayeli mahalli (yerli) limited şirket kurulması

  • Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası işletme şirketi kurulması ve tescil işlemleri

  • Yerli ve yabancı şirketlerin KKTC’de şube açmasına ilişkin hukuki destek verilmesi ve bu meyanda yapılacak tüm işlemlerin takibi ve sonuçlandırılması

  • KKTC’de tescilli olan şirketlerin sermaye artırması, direktör ve sekreter değiştirilmesi ile ilgili hukuki destek verilmesi

  • KKTC’de tescilli olan şirketlerde yapılacak hisse devir işlemleri ve gerekli tüm formların hazırlanması, dosyalanması ve takibi

  • Kuzey Kıbrıs’ta şirket evlilikleri ve şirket birleşmeleri

  • Kuzey Kıbrıs’ta bayilik verme ve Kuzey Kıbrıs’ta şube açma konularında hukuki danışmanlık

  • KKTC’de Şirket tasfiyesi

  • Hissedarlar arasında çıkan uyuşmazlıkların çözümü ve dava takibi

Sözleşmeler Hukuku

sozlesmeler hukukuSözleşme; birden fazla gerçek veya tüzel kişinin birbirine karşı haklar kazandığı veya yükümlülük altına girdikleri, en az iki taraf tarafından bir hukuki sonuç doğurmaya yönelik irade açıklamalarından meydana gelen hukuki işlemdir. 

Sözleşme Hukuku, insanların özgür iradeleri ile sözleşme yapma serbestisi içinde sözleşme yapmalarını sağlayan, “sözleşme yapma serbestisinin” hakkın sınırlarını çizen, insanların sözleşmelerle haklarını koruyan, güvence ve teminat altına alan, her iki tarafın yükümlülüklerini belirleyen, sözleşmeye aykırı davranılması halinde hukuki yaptırımları sağlamak için yasal yollara başvuru olanağı sağlayan bir hukuk alt dalıdır. Sözleşmelerin düzenlenmesi, kurulması, sözleşmenin geçerliliği, geçersizliği, sözleşmenin feshi, sözleşmenin iptali, sözleşmedeki edimlerin yerine getirilmemesi halinde başvurulacak hukuki yollar ile karşı taraftan talep edilebilecek haklar, tazmin edilecek zararlar ve bu tazminin ne olacağı, sözleşme hukuku alanına girmektedir.

Başlıca Sözleşme Çeşitleri Şunlardır:

  • Ortaklık Sözleşmeleri (JV)

  • Mal Alımı ve Satış Sözleşmeleri

  • İş Sözleşmeleri

  • Kira Sözleşmeleri

  • Acente Sözleşmeleri

  • Danışmanlık ve Hizmet Sözleşmeleri

  • Know-how sözleşmeleri

  • Franchise Sözleşmeleri

  • Otel Yönetim Sözleşmeleri

  • İnşaat Sözleşmeleri

  • Kat Karşılığı Mal Alımı Sözleşmeleri

  • Toplu Konut ve Site Yönetimi Sözleşmeleri

  • İcar Satış Sözleşmeleri

  • Mersum borç senedi ve adi borç senedi hazırlanması

  • Senet ve karşılıksız çek davaları

  • İmza öncesi yapılan müzakereler ve bu hususlara ilişkin sair ön sözleşmelerin hazırlanması

Sigorta Hukuku

sigorta hukukuSigorta Hukuku, sigortacılık faaliyetlerinde ortaya çıkan hata, ihlal ve hukuki uyuşmazlıkların tespiti, önlenmesi ve giderilmesi amacıyla belirlenen norm ve uygulamalar bütünü olup, sigortacının zarar doğuran bir tehlike veya rizikonun meydana gelmesi halinde, bunun ekonomik sonuçlarına katlanmayı üstlendiği ve sigorta sözleşmelerinden doğan hak ve yükümlülüklerin belirlendiği hukuk dalıdır.

Sigortacılık sektörü ve mevzuatı ülkemizin hukuk sistemindeki en dinamik ve değişken sektörlerden biri olması nedeniyle, sürekli değişen ve güncellenen sigortacılık mevzuatı, poliçe genel şartları, tazminat hesaplama teknikleri, risk tanımının ve kusur sorumluluklarının durmaksızın değişmesi karşısında, sigortayla güvence altına alınan haklarının savunulması ve elde edilmesi için sigorta hukuku ve davalarında uzman bir hukuk bürosu avukatları ile çalışmak oldukça önemli bir hale gelmiştir.

Sigorta Hukuku ve Davaları alanında vermiş olduğumuz başlıca hizmetler şunlardır:

  • Kasko, havacılık ve deniz sigortası ile ilgili ihtilaflar ve ihtilafın dava yoluyla çözülmesi,

  • Kaza sigortalarına ilişkin maddi ve manevi tazminat talepleri, sigorta bedelinin tahsili,

  • Sel, yangın, deprem vs. afetler neticesinde oluşan sigorta alacak ve tazminatların dava ikamesi, takibi ve sonuçlandırılması,

  • Sigorta sözleşmelerinin hazırlanması, feshi, kısmi fesih ve cayma işlemleri,

  • Sigorta poliçelerinin yerel mevzuatla uyumlu hale getirilmesi ve gözden geçirilmesi,

  • Sigorta sözleşmelerindeki yükümlülüklerin ihlali halinde doğan ihtilafların takibi,

  • Sigorta şirketlerinin sigortalıya ödediği tazminat ve sigorta bedellerinin tahsili amacıyla rücu davalarının ikamesi, takibi ve sonuçlandırılması,

  • Sigorta şirketi kurulması veya Kıbrıs’ta şube açılması konularında hukuki danışmanlık

Rekabet Hukuku

rekabet hukukuRekabet; bir mal veya hizmet türüne ait sektörde, girişimciler arası yaşanan ekonomik yarışa denilmektedir. Piyasadaki rekabet ve getirilerinin korunması, geliştirilmesi ve rekabeti bozucu tutumların önlenmesi amacıyla düzenlenen kuralların bütünü, Rekabet Hukuku olarak adlandırılmaktadır.

Devletler, rekabet hukuku alanında ihlallerin önlenmesi adına çeşitli uygulamaları geliştirmekte ve yaptırımlar uygulamaktadır. Rekabet hukuku, serbest piyasa ekonomisinde rekabet sisteminin dengeli ve tekdüze bir biçimde uygulanmasını sağlayıcı düzenlemelerden oluşur. Rekabet hukukunun amacı; mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hâkim olan şirketlerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunması sağlamaktır.

Uluslararası ticaretin gittikçe yaygınlaştığı süreçte, sektörel bazlı rekabetin artması nedeniyle yeni düzenlemelere ve gelişmelere uyum sağlama ve güncel kalma ihtiyacı, ihlali halinde çok ciddi maddi ve manevi yaptırımlara maruz kalınması rekabet hukukunu daha da önemli hale getirmiştir.

Rekabet Hukukunun önemli hale gelmiş olması ve sonuç yaptırımlarının etkili olması nedeniyle bu yaptırımlara maruz kalınmaması için rekabet alanındaki muhtemel sorunlara doğru müdahale edilebilmesi için özel hukuk aktörlerinin rekabet kurallarına ilişkin özenle bilgilendirilmeleri ve rakipleri, müşterileri, tedarikçileri ile olan ilişkilerinde bu kurallara göre hareket etmeleri önem arz ettiğinden, Rekabet Hukuku alanında çalışan uzman avukat kadromuzla, ulusal ve uluslararası müvekkillerine rekabet alanında, haksız rekabet konularında ve tüm süreçlerinde şirket politikalarının doğru bir şekilde oluşturmalarına hukuki bilgi ve tecrübesiyle katkı sağlamaktadır.

Rekabet Hukuku alanında vermiş olduğumuz başlıca hizmetler şunlardır:

  • Rekabet Kurulu’na yapılacak başvurular

  • Rekabet Kurulu’nda açılmış olan bir dosya ile ilgili olarak savunma dosyalanması ve sözlü savunma yapılması

  • Rekabet Kurulu’ndan belirli faaliyetlerle ilgili görüş alınması

  • Etkinliğin kötüye kullanılması, haksız rekabet ve yoğunlaşmaya ilişkin araştırma, soruşturma ve yerinde incelemeler

FAALİYET ALANLARIMIZUzman kadromuzla en doğru çözümler sağlıyoruz

bankacilik

Taşınmaz Mal Hukuku

bankacilik

Terekeler

bankacilik

Vasiyetnameler

bankacilik

Ceza Hukuku

aile hukuku

Aile Hukuku

bankacilik

Şirketler ve Ticaret Hukuku

bankacilik

İş Hukuku

bankacilik

Bankacılık ve Finans Hukuku

bankacilik

Deniz Hukuku

bankacilik

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku

bankacilik

İdare Hukuku

bankacilik

Rekabet Hukuku

bankacilik

Sigorta Hukuku

bankacilik

Sözleşmeler Hukuku

bankacilik

Tazminat Davaları

Müvekkil YorumlarıBizim için neler söylendi

Sıkça Sorulan Sorular

Sertbay Hukuk Bürosu'nun ücret yapıları duruma göre değişiklik göstermektedir. Duruma bağlı olarak ücretler, beklenen taleplere, davanın zaman çizelgesine, sabit ücrete, aylık ücret düzenlemelerine veya karma düzenlemelere bağlı olarak makul saatlik ücretler olabilir. En büyük hedefimiz, ücretleri, sağlanan hukuki hizmet ve çalışma düzeyini ve temsil başlamadan önce müvekkilimize tartışılan değeri adil bir şekilde yansıtacak şekilde ayarlamaktır.

Ücretler, söz konusu konunun ciddiyetine, davanın zamanlamasına ve amaca uygunluğuna, işin öngörülen hacmine ve karmaşıklığına, istenen sonuçlara ve diğer müşteri beklentilerine bağlı olduğundan değişiklik gösterir.

Mevcut yasa doğrultusunda, KKTC vatandaşı olmayan herhangi bir gerçek veya tüzel kişi, kendi adına sadece bir (1) adet taşınmaz mal satın alabilir.

Vasiyetnameler, yazılı olarak ve 2 şahit huzurunda yapılmakta ve mahkemenin Tereke bölümüne kayıt edilmektedir. Commonwealth ülke vatandaşları Vasiyetnameler ve Veraset Yasası’nda belirtilen kısıtlamalardan muaf tutularak kan bağının olup olmadığına bakılmaksızın istediği kişileri mirasçısı olarak belirleyebilmektedir. Bu ülke haricindeki tüm ülke vatandaşları, KKTC vatandaşları da dahil, Vasiyetnameler ve Veraset Yasası’ndaki şartlara tabidir.

Evet, bazı sınırlamalar mevcuttur.

  • Bir eş ve çocuk veya bir eş ve çocuğun altsoyu varsa, veya eş olmadan bir çocuk veya çocuğun altsoyu varsa vasiyet edilebilen bölüm terekenin net değerinin üçte-birini geçemez.

  • Bir eş veya baba veya anne bırakır ancak çocuk veya çocuğun altsoyu bırakmazsa , vasiyet edilebilen bölüm terekenin net değerinin yarısını geçemez.

  • Ne eş ne çocuk ne de çocuğun altsoyu, baba veya anne bırakırsa tereke tüm olarak vasiyet edilebilir.

Evet, yabancılar KKTC'de şirket kurmabilirler. Limited olarak özel şirketin en az 2 hissedarı olması gerekmektedir.

Yabancı sermaye iştirakı ile kurulacak olan bu limited şirketin asgari sermayesi 25.000 Euro karşılığı Türk Lirası olmalıdır. Şirket kuruluncaya kadar bu miktarın KKTC nezdindeki bir banka hesabında bloke olarak tutulması gerekir ve bu gerekliliğin yerine getirildiğine dair ilgili bankadan bir bloke mektubu alınarak Şirketler Mukayyitliğine sunulur. Şirket kuruluşu tamamlandıktan sonra ilgili miktar serbestçe kullanılabilmektedir.

Bu gibi durum söz konusu ise, sizin için en sağlıklı seçenek; "Serbest Liman Bölgelerinde" bir şirket kurmanız olacaktır. Detaylı bilgi ve danışmanlık için bize ulaşabilirsiniz.

KKTC vatandaşı olmayan kişilerin taşınmaz malı kendi adına devralması için aranan şartlardan bir tanesi, KKTC İçişleri Bakanlığı’na taşınmaz mal alım izni başvurusu yapılmasıdır. Bu başvuru için gerekli olan belgelerden bir tanesi de, taşınmaz malı satın alan kişi tarafından, pasaport veya kimlik kartı sahibi olduğu ülkenin yetkili makamları tarafından hazırlanmış ve herhangi bir sabıkası olmadığını gösteren sabıka kaydı belgesidir.

Ölmüş bir kişiye ait malların idaresi, örneğin taşınmaz mallarının satışı veya devri, bankadaki mevduatın çekilmesi veya araba devirleri sadece tereke emri alınması ile mümkündür.

Ölmüş bir kişiye ait malların idaresi, örneğin taşınmaz mallarının satışı veya devri, banakadaki mevduatın çekilmesi veya araba devirleri sadece tereke emri alınması ile mümkündür.

Öncelikle işçi işverenine işten ayrılmak istediğini ve sebebini, yazılı bir şekilde bildirme ve bu tarihten itibaren de yasada belirtilen bildirim sürelerine uygun olarak işe gitmeye devam etmelidir. Bir başka deyişle bu ihbarnamenin verilmiş olması ertesi gün işe gitmeyeceği anlamını taşımamaktadır.

Bu süreler;

(a) Hizmet süresi en çok altı ay sürmüş olan bir işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak bir hafta,

(b) Hizmet süresi altı aydan bir yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak üç hafta ,

(c) Hizmet süresi bir yıldan iki yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta ,

(ç) Hizmet süresi iki yıldan beş yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak beş hafta ,

(d) Hizmet süresi beş yıldan fazla sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta .

İş kazaları ile ilgili davalarda zarar gören tarafın haksız fiil veya sözleşme ihlali konularından herhangi biri için dava açma hakkı mevcuttur. Hangi kapsamda dava açılacağı konusunda zarar gören tarafa serbestlik tanınmıştır. Ancak haksız fiille ilgili olarak tazminat ödenmesinin kararlaştırılması durumunda sözleşme ihlali için tekrardan dava açılamaz.

İş kazası sonucu ölen kişinin yakınlarının dava açma hakkı var mıdır?

İş kazasında ölen kişinin yakınları kaza tarihinden itibaren 1 yıl içerinde dava açabilmektedirler. Ölen kişinin terekesinin de erken ölümden ve terekesinin uğradığı zarar ziyandan dolayı da dava açma hakkı mevcuttur.

Trafik kazası neticesinde olayın gerçekleştiği yerde bulunan Ağır Ceza Mahkemesi sanığın aleyhindeki ithamları kabul etmesi üzerine, iddia makamı olguları mahkemeye sunar sanık ise Avukatı aracılığı ile kaza ile ilgili olarak göz önünde bulundurulması gereken hafifletici sebepleri beyan eder. Mahkeme tüm bu olguları ve iddiaları dikkate alarak sanığın belli bir süre hapsine veya para cezasına veya her iki cezaya birden çaptırılmasına hükmedebilir. Ayrıca mahkeme tüm bu cezalara ek olarak yukarıda belirtildiği gibi süreli veya süresiz olarak sanığın ehliyetinin alınmasına emir verebilir.

Mahkemelerin dava yoğunluğu nedeniyle bu konuya kesin bir cevap olmamakla birlikte,anlaşmalı boşanma tek celsede, ihtilaflı boşanma davaları ise en iyi ihtimalle 7-8 celsede sonuçlanabilmektedir. Yüksek Mahkemeye gidilmesi halinde ise bu süre daha da uzamaktadır.

Boşanma davası, eşlerden birinin ikametgahının bulunduğu yer aile mahkemesinde açılır.

Son Yazılar

whatsapp buttonviber button

Kıbrıs Hukuk Bürosu

Taşınmaz Mal Komisyonu

Kıbrıs Hukuk

Kıbrıs Avukat

Kıbrıs'ta Avukatlar

Kıbrıs Avukat, Hukuk Bürosu

Kuzey Kıbrıs Tapu İşlemleri

  1. Kıbrıs Mülkiyeti
  2. Kıbrıs Fikri Mülkiyeti
  3. Kıbrıs Hukuk Bürosu
  4. Kıbrıs Hukuk Danışmanlığı